Jabłko, granat i kiwi to całe pokłady witamin, minerałów i błonnika. Fit deser nie tylko smakuje ale i działania odżywcze się mu przypisuje. Aromatyczny cynamon smak podkręca i metabolizm popędza.
Składniki na dwie porcje:
2 szt. jabłek (około 428 g)
ziarenka z 1 szt.granatu (około 144 g)
1 kiwi (około 72 g)
1/2 łyżeczki cynamonu
Kolejność działań:
Z jabłek wykroić gniazda nasienne, pokroić w grubą kostkę, posypać cynamonem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni i zapiekać jabłka przez 15 minut. Na ciepłe, upieczone jabłka wyłożyć ziarenka granatu i przyozdobić półplasterkami kiwi. Podawać.
Wartość odżywcza dania (dwie porcje):
Energia: 386 kcal
Białko 4,8 g
Tłuszcz 3,8 g
Węglowodany 90,9 g