Jabłko, granat i kiwi to całe pokłady witamin, minerałów i błonnika. Fit deser nie tylko smakuje ale i działania odżywcze się mu przypisuje. Aromatyczny cynamon smak podkręca i metabolizm popędza.
Owoce w sosie z wanilią to doskonały, lekkostrawny a zarazem wykwintny deser na kawowe popołudnie. Wanilia świetnie komponuje się z gruszkami, brzoskwiniami czy też malinami. Więc czemu nie połączyć jej ze wszystkimi tymi owocami?
W okresie około świątecznym dostępna na rynku jest pszenica oczyszczona, warto kupić tę jasno kremową. Jej orzechowy smak świetnie komponuje się z miodem, makiem i bakaliami tworząc świąteczny deser kuchni ukraińskiej. Potrawa ta należy do bardzo kalorycznych lecz zdrowych słodyczy, bowiem bogata jest w witaminy A, C, D, E, błonnik wapń, magnez, żelazo i potas. Pomaga w procesie trawiennym i przeciwdziała miażdżycy.
Zazwyczaj to letnie miesiące kojarzą się z malinami, natomiast jak smakują w zimę? Na przełomie roku dostępne są jedynie mrożone ale i tak smakują obłędnie, przyprawiają zimę letnim słońcem, wzmacniając nasz organizm i chroniąc przed infekcjami tak typowymi dla tego czasu. Deser dostarczy łasuchom słodkich doznań oraz ubarwi zimę kolorami lata.
Dziś słów kilka o kaszy jaglanej charakteryzującej się czarną kropką na drobnych żółtych ziarenkach oraz zawierającą ogromną ilość składników mineralnych takich jak potas, magnez, wapń, żelazo. Istotną zaletą tej kaszy jest odczyn zasadowy, czyli działa alkalizująco przywracając równowagę kwasowo-zasadową w organizmie.
Propozycja podania to słodki sposób na na porcję zdrowia.
Strona 1 z 3