Zazwyczaj to letnie miesiące kojarzą się z malinami, natomiast jak smakują w zimę? Na przełomie roku dostępne są jedynie mrożone ale i tak smakują obłędnie, przyprawiają zimę letnim słońcem, wzmacniając nasz organizm i chroniąc przed infekcjami tak typowymi dla tego czasu. Deser dostarczy łasuchom słodkich doznań oraz ubarwi zimę kolorami lata.
Składniki :
20 dkg mrożonych malin,
mały jogurt z pieczonym jabłkiem,
5 dkg daktyli suszonych,
10 dkg borówki amerykańskiej mrożonej,
2 łyżki sosu waniliowego ( można kupić gotowy)
łyżka pokruszonych orzechów
Sposób przygotowania:
Owoce pozostawić do rozmrożenia, daktyle zalać odrobiną ciepłej wody i odstawić aby namiękły. Odlać sok powstały po rozmrożeniu malin i je rozgnieść. Daktyle zmiksować. Na mus malinowy wyłożyć jogurt, daktyle, borówki, sos waniliowy oraz pokruszone orzechy.