• "Według lekarzy jedynym sposobem utrzymania zdrowia jest jedzenie tego, na co się nie ma chęci, picie tego, czego się nie lubi, i robienie tego, czego by się wolało nie robić"

    Mark Twain
  • Jeśli ludzie się zgodzą, żeby rząd kontrolował ich jedzenie oraz leczenie, to w krótkim czasie ich zdrowie będzie w podobnie opłakanym stanie, jak dusza niewolnika
    ~ Thomas Jefferson

  • Naturalna siła uzdrawiająca w każdym z nas jest największym źródłem dobrego samopoczucia

    ~ Hipokrates

  • Prawdziwym zwycięstwem jest wygrać ze swoimi słabościami

    ~ Ludzie sukcesu

  •  Świadome żywienie to medycyna jutra

Zazwyczaj to letnie miesiące kojarzą się z malinami, natomiast jak smakują w zimę? Na przełomie roku dostępne są jedynie mrożone ale i tak smakują obłędnie, przyprawiają zimę letnim słońcem, wzmacniając nasz organizm i chroniąc przed infekcjami tak typowymi dla tego czasu. Deser dostarczy łasuchom słodkich doznań oraz ubarwi zimę kolorami lata.

 

Składniki :  

20 dkg mrożonych malin,
mały jogurt z pieczonym jabłkiem,
5 dkg daktyli suszonych,
10 dkg borówki amerykańskiej mrożonej,
2 łyżki sosu waniliowego ( można kupić gotowy)
łyżka pokruszonych orzechów  

 

 Sposób przygotowania:   

Owoce pozostawić do rozmrożenia, daktyle zalać odrobiną ciepłej wody i odstawić aby namiękły. Odlać sok powstały po rozmrożeniu malin i je rozgnieść. Daktyle zmiksować. Na mus malinowy wyłożyć jogurt, daktyle, borówki, sos waniliowy oraz pokruszone orzechy.